Губернатор хареса ноу-хау за заетост от Ирландия

Губернатор хареса ноу-хау за заетост от Ирландия | StandartNews.com

Благоевград. Подробна информация за ирландско ноу-хау за заетост ще бъде предоставена на областния управител на Благоевград Димитър Димитров. За това се разбраха в сряда на работна среща губернаторът и ирландският посланик Джон Бигър.

„В Ирландия от години са създадени организации, които разпределят работните места така, че процентът на безработица сред населението да бъде почти еднакъв както в големите центрове, така и в малките населени места. Изградена е здрава връзка между университетите и професионалните учебни заведения и работодателите. По този начин се осигуряват работни места за младите още докато са на студентската или училищна скамейка", сподели дипломатът.

„Бих се радвал да ни предоставите необходимата информация и взаимстваме от ирландския опит", каза Димитър Димитров.

Посланик Бигър уточни, че за първи път посещава Благоевград и се надява при следващо негово посещение да стигне от София до града по магистрала. След работната среща областният управител и ирландският посланик бяха гости на церемонията по връчването на награди на победителите в конкурса „Сърце и слово срещу наркотиците". На нея бяха наградени журналисти, които са отстоявали гражданска позиция и са писали срещу наркодилъри и разпространението на дрога. Събитието е в памет на ирландската журналистка Вероника Герин, убита по поръчка на наркомафията.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай