Граждански екопатрул ще инспектира парк Бедечка

Сборният пункт за начало на инспекцията е Старият чинар

Граждански екопатрул ще инспектира парк Бедечка | StandartNews.com

Природозащитниците настояват за промяна на общия устройствен план на града и падане на плана за застрояване на парка

Граждански екопатрул ще обходи в събота запуснатия парк "Бедечка", за да се установи какво се случва с дърветата в застрашената от застрояване зелена площ. Това съобщиха от гражданската инициатива "Запазете Бедечка". Те припомнят, че наскоро беше установено, че 6 големи дървета в парка са били умишлено изсушени. В тях ся били пробити големи дупки и залети с нафта.

Общината сезира прокуратурата и заплаши с глоби собствениците на терени, допуснали вандалския акт. Гражданският патрул смята да огледа всички паспортизирани от общината дървета, за да стане ясно дали има и други унищожени дървесни видове. Защитниците на парка призовават гражданите да се включат в инспекция, тъй като защитените дървета са над 1500.

Старозагорската община продължава да търси варианти за решение на казуса „Бедечка", заплетен от три последователни състава на местния парламент, които реституират частните парцели в запуснатия парк. Според неговите защитници единственото спасение на зелените площи е промяна на общия устройствен план на града и сваляне на плана за застрояване на парка.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай