Гражданите на Монтана показаха добри сърца

Гражданите на Монтана показаха добри сърца  | StandartNews.com

Гражданите на Монтана се показаха като хора с добри сърца. В сряда вечер те се стекоха масово на благотворителен концерт под надслова „Дари първа крачка на Виктор". 300-местната зала едва побра 1000 души. От входа, който беше по 3 лв. и от дарения в урни, бяха събрани 13 620 лв. Сумата обяви след края на концерта Нина Петкова, заместник-областен управител.

В концерта се включиха всички художествени състави на младежкия дом. Песни и танци от различни жанрове забавляваха публиката цели 3 часа.

Даренията подкрепи и видинският митрополит Дометиан. От негово име архимандрит Антим предаде плик с пари на организаторите на акцията. Дарение за Виктор направиха и депутатите от района доц. Борислав Великов и бившият финансов министър Петър Чобанов.
Инициативата е подета от ансамбъл „Младост" в знак на съпричастност с един от танцьорите - Кристиян Иванов, брат на Виктор.

Малкият Виктор е роден на 11.11.2011 година с детска церебрална парализа и още не може да проходи. За рехабилитацията и лечението му се събират средствата в Монтана. Те постъпват и от продажба на детски рисунки, дело на деца от артстудиото на педагожката Рени Петрова. В продажба са и рисунки на деца от цял свят, изпратени за конкурса „Тъпан бие, хоро се вие", организиран всяка година от общината в Монтана.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай