Граничен полицай върти търговия с незаконна дървесина

Граничен полицай върти търговия с незаконна дървесина | StandartNews.com

Два камиона „Прага" бяха спипани да превозват 20 кубика букви дърва за огрев на територията на Държавно горско стопанство – Струмяни. Автомобилите са собственост на бащата на служителя от Гранична полиция Иван Иванов. Полицаят е уличен в нерегламентирана дейност с дървен материал.

Оперативният сигнал за незаконните му действия е подаден от отдел „вътрешна сигурност" на ЮЗДП. Акцията по задържането на возилата е извършена от служители на Югозападно държавно предприятие и ОД МВР – Благоевград. При проверката се установява, че дървесината е добита на територията на ДГС - Първомай, а документите за транспортирането й са издадени от служители на ДГС - Струмяни и описани в отдели, попадащи в обхвата на същото стопанство. В книжата е записано, че добивът е извършен от обект, предназначен за осигуряване на местно население с дърва, които се предлагат на значително по-ниска цена и само срещу списъци, предоставени от кметството. Проверяващите обаче установяват, че дървесината и в двата камиона е незаконно добита и транспортирана. На служителите от ТП „ДГС Струмяни", издали противозаконно документите за произход и транспортиране, ще бъдат наложени строги дисциплинарни наказания съгласно Кодекса на труда.

В момента контролни екипи на Югозападното държавно предприятие продължават щателни проверки в двете териториални поделения в Първомай и в Струмяни. След окончателното изясняване на случая ЮЗДП ще предостави допълнителна информация.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай