Градът на липите се превърне в голяма читалня

Градът на липите се превърне в голяма читалня | StandartNews.com

В голяма читалня се превърна Градът на липите в днешния Международен ден на книгата и авторското право. Рано тази сутрин във фоайето на общината, по традиция първо прозвуча откъс от Шекспиров сонет. След това поетът Недялко Йорданов, официален гост на старозагорци за празника на книгата, прочете откъс от своето стихотворение „Песничка за изкуството", както и стихове от незабравимия Валери Петров.

„Стара Загора е най-добрият град за живеене на поетите", похвали домакините авторът на „Не остарявай любов...", които се включиха за десети път в маратона на четенето. Стиховете на двама от старозагорските класици - Стойчо Стойчев и Янко Димов, припомни зам.-кметът на общината Иванка Сотирова.

Много ценители на хубавата книга – деца, ученици, студенти и възрастни, се включиха в маратона на четяща Стара Загора на работното си място, в класната стая, в клуба, в бизнес офиса или кварталното кафене. Импровизирани читални по традиция имаше не само в регионалната библиотека „Захарий Княжески", но и в паркове, дворове на училища, пешеходни алеи и други.

През годините над 4 хиляди участници са чели публично любими заглавия на 180 различни места под липите, припомнихаиха организаторите на читателския маратон.


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай