Градът на липите събира млади театрали-франкофни

Градът на липите събира млади театрали-франкофни | StandartNews.com

Градът на липите отново ще бъде домакин на 22-ия Международния франкофонски фестивал на ученическите театри. Празникът на младите театрали франкофони, от 16 до 19 април, се провежда от 1993 година.
Градът на липите отново ще бъде домакин на 22-ия Международния франкофонски фестивал на ученическите театри. Празникът на младите театрали франкофони, от 16 до 19 април, се провежда от 1993 година. Старозагорската община ще домакинства за 6-ти път като партньор на организаторите - Асоциацията на преподавателите по и на френски език в България /АПФБ/, с подкрепата на Френския институт в България и Алианс франсез.

Във фестивал ще участват 16 наши и чуждестранни трупи на ученици от 14 до 19 г., които изучават френски език в професионални или общообразователни училища. Спектаклите ще бъдат изцяло на френски език. Извън състезателната програма са поканени миналогодишния лауреат и носител на голямата награда – „Златната маска", трупата на столичната гимназия „Добри Войников", съвместната трупа на френското училище „Виктор Юго" и 9-та Езикова гимназия „Ламартин" от София, която ще представи пиесата „Les quatre éléments" в триезична версия по текстове на учителите по френски език, и трупата на професионалната гимназия по икономика „Г.С.Раковски" от Ямбол.

Като съпътстващи прояви фестивалът включва обучение по театрални техники на преподавателите под ръководството на френската режисьорка Еманюел Кордолиани, обиколки на града, театрални „мачове" по импровизация за всички участници и др.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай