„Google" и „Coca-Cola" търсят кадри в АУБ

„Google" и „Coca-Cola" търсят кадри в АУБ | StandartNews.com

Рекорден брой компании ще търсят кадри в Американския университет в Благоевград на тазгодишното издание на Панаира на професионална реализация. 56 топ компании са регистрирани до момента. Сред търсачите на млади талантливи студенти са „Google", „Deloitte", „Musala Soft", „Procter & Gamble", „Coca-Cola", „Фикосота", „Walltopia", „Hewlett Packard". Събитието ще се проведе в сряда, 6 април, в студентски център „Америка за България" на университетски комплекс „Скаптопара".

Един от основните фактори, които правят студентите на университета толкова успешни, е образованието в американски стил „liberal arts". То е признато в световен мащаб за образование на бъдещето. Възпитаниците на АУБ получават широка база от знания за обкръжаващия ни свят и действителност, съчетано с детайлно вникване в избраната от студента дисциплина, било то „Бизнес администрация", „Журналистика и масови комуникации" и т.н. Защото един успешен лидер трябва не само да познава инструменти и модели, но и да умее да подреди „голямата картина". Това означава, че мениджърът трябва успешно да прилага концепции, които да са съобразени с действителността и динамиката на пазара, в който оперира. Тъй като бизнесът вече е глобален, този лидер трябва да притежава не само технически и специфични за сферата знания, а също трябва да има усет към света, към промените, породени от глобализацията и развитието на технологиите и как те стратегически определят дейностите на компанията, която управлява. Емоционална интелигентност, разбиране към различните култури, критично мислене, широкомащабност, любознателност и жажда за нови познания са едни от характеристиките, които определят успеха на един професионалист. Ето защо и водещи компании идват да търсят кадри в АУБ. А според официалния рейтинг на университетите в България, университетът заема водещи позиции по професионална реализация на възпитаниците си.

АУБ е първият университет в Югоизточна Европа, който предлага организирането на Панаир на професионална реализация за своите студенти. От 1994 г. Центърът за професионална и академична реализация е организирал 22 форума.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай