Голямо пролетно почистване в Перник

Голямо пролетно почистване в Перник | StandartNews.com

Голямото пролетно почистване обяви от днес до 27 април обищината в Перник. Чистят се междублокови пространства, тротоари и улични платна в населените места. Общината прикани всички граждани, фирми и учреждения активно да се включат в инициативата.

Кметове на населени места са задължени да съдействат за организацията на замърсените райони на териториите си. Първи личен пример дадоха 55 служители от общинската администрация в Перник, ката организирано почистваха в три района на града. Специализирана фирма окастри опасни клони по пешеходни зони в центъра на града.

По случай Деня на земята доброволци и служители в отдел "Инвестиции, екология и озеленяване" към общината засадиха декоративни фиданки в района крепостния хълм над града и в периферията на пернишкия квартал "Тева". От Висшия лесотехнически университет са подарени фиданки на декоративни храсти за дворовете на училища и детски градини, които ще бъдат засадени с участието на децата.

Младежи от Общинския младежки съвет, част от Консултативния съвет за младежка политика към Кмета на община Перник организират почистване на Централния градски парк на Перник и засаждане на дръвчета.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай