Глобиха кмета на Пловдив заради общинска кола

Глобиха кмета на Пловдив заради общинска кола | StandartNews.com

Кметът на Пловдив Иван Тотев отнесе глоба заради превишил скоростта общински автомобил, съобщи Марица.бг. Общинската кола БМВ 316 с регистрационен номер РВ 6408 РА е засечена да фучи по магистрала "Тракия" около Пазарджик със 160 километра в час. Разрешената скорост в този участък е 120 километра. 

Градоначалникът не ползва тази кола, нито се е возил в нея, е показало разследването на местния информационен сайт. "Не знам дали имаме такъв автомобил, нито кой от служителите би могъл да кара с превишена скорост", заяви градоначалникът.

Колата е предоставена за ползване на отделите, подчинени на зам.-кмета инж. Димитър Кацарски, и според първоначалната информация е била дадена на главния инженер на общината Йордан Калев. Оказа се, че служебният автомобил се води на инж. Стефан Камберов, началник на отдел за пътната инфраструктура.

"Проверихме в деловодството на общината, нямаме такъв акт за нарушение, а инж. Камберов не е пътувал отдавна за София", заяви инж. Калев. В момента проверяват командировъчни, защото служебни автомобили се предоставят и на други специалисти, ако имат работа извън кабинетите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай