Глоба от 1000 лв. за шумното парти в Античния театър

Глоба от 1000 лв. за шумното парти в Античния театър | StandartNews.com

На Георги Самуилов е съставен акт и ще му бъде наложена глоба от 1000 до 2000 лева, както е по закон. Това каза пред Нова ТВ Стефан Стоянов, зам.-кмет по културата в Община Пловдив, относно шумното парти в Античния театър в Пловдив, възмутило обществото.

"Общината бе подведена. Документите показват, че организаторът е искал да наеме Античния театър за фирмена презентация. Представил е и програма, според която до 23.00 ч. е трябвало да има симфоничен концерт. След това е благотворителният коктейл, което не предполага вдигането на шум", уточни Стефан Стоянов.

Според направената справка на телефон 112 има постъпили четири жалби между 1.00 и 3.00 часа. Дежурните служители няколко пъти са се опитали да предупредят организаторите, че след 23.00 часа не трябва да вдигат шум. Самият бизнесмен е подписал декларация, че няма да го прави.

"Досега никога тук не е разрешавано да бъдат правени частни партита. Трябва сериозен дебат в Общинския съвет и да помислим как това да не се случва повече", коментира зам.-кметът.

Темата за рождения ден в Античния театър в Пловдив продължава да вълнува обществото. Според първоначалното обяснение пред общината бизнесменът Георги Самуилов е искал да направи фирмена презентация и благотворителен концерт. По-късно обаче се оказа, че до 5.00 часа сутринта празнувал 50-годишнината си. Дори и след обаждания на граждани на телефон 112, полицията не се е намесила.

Скандалът се разраства, а общественото недоволство взриви социалните мрежи. Група интелектуалци и граждани осъдиха случилото се и нарекоха шумния купон „кощунство". Те попитаха кой е разрешил паметник на културата със световно значение да бъде безпрецедентно поруган.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай