Главният секретар на МВР награди полицай, пожарникар и радиоводещ

Главният секретар на МВР награди полицай, пожарникар и радиоводещ  | StandartNews.com

Главният секретар на МВР главен комисар Георги Костов пристигна лично в Бургас, за да награди трима отличници - полицай, пожарникар и радиоводещ. Старши инспектор Николай Николаев, началник на оперативния център на бургаската пожарна, и инспектор Михаил Христов, старши разследващ полицай в отдел "Криминална полиция" получиха почетен знак III степен. Инспектор Христов е разкрил няколко от най-тежките престъпления в региона, сред които и убийството на банкерката Павлинка Йовчева.

В момента работи по висящия все още случай с убийството на рускинята Анна Леонтиева, чието тяло бе открито разчленено край Приморско, а синът й Никита бе намерен мъртъв в куфар край Пасарел.

Бившият диджей и настоящ радиоводещ Петър Генчев пък бе награден от Главния комисар с почетен медал на МВР за граждански заслуги. Генчев заслужи отличието, след като помогна два пъти за залавянето на телефонни измамници. Освен това той съдействал на полицията и за заснемането на три документални филма, сред които и възстановка на бомбения атентат на летище Бургас.

Георги Костов коментира пред журналисти, че вече е обявен конкурс за 200 служители в Гранична полиция. В средата на месец юли ще бъде направена първата копка на оградата по българо - турската граница, като тя е разделена на три части. Очаква се оградата да бъде изградена напълно в края на годината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай