Гимназия и училище с приза „Училище на годината” в Благоевград

Гимназия и училище с приза „Училище на годината” в Благоевград | StandartNews.com

Знанието никой не може да ви вземе, обърна се към учениците кметът Атанас Камбитов

Седмо СОУ „Кузман Шапкарев" и Национална хуманитарна гимназия „Св. св. Кирил и Методий" спечелиха приза „Училище на годината - Благоевград 2015". Кметът на общината Атанас Камбитов връчи отличията на директорите на учебните заведения - Лилия Стоянова и Марин Митов. Освен грамота, табела и значки, училищата победители във второто издание на състезанието, което премина в четири кръга - „Знание", „Култура", „Презентация на моето училище" и „Благоевград - Това сме ние", призьорите получиха и ваучер на стойност 2000 лв.

„Това е комплимент за добрата ви работа", каза кметът. В пълната зала „Яворов" градоначалникът благодари на учителите и най-вече на учениците за това, че са участвали пълноценно в състезанието. Той припомни поговорката, че знанието е съкровище, което никой не може да вземе и човек винаги го носи със себе си за разлика от други неща и отново благодари и на учителите за подготовката и усилията, които полагат за израстването на децата.

„Всички участници в състезанието са победители", категоричен бе кметът Камбитов. Той награди отличените директори и учители на годината в категориите „Училища", „Детски градини", „Детски ясли", категория „Културни дейци", учители, дали своя принос за образованието през годините, ученици, спечелили първи места на Международни и Национални състезания, конкурси и олимпиади.

На официалната церемония бяха връчени и отличия за постигнати високи резултати в областта на образованието и науката, областта на спорта, изявени културни дейци, както и за отлично представяне в културните прояви на община Благоевград.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай