Гимназисти от Ардино ще посетят Европарламента

Гимназисти от Ардино ще посетят Европарламента | StandartNews.com

Ардино. Представителният отбор на СОУ „ Васил Левски" спечели квота за пътуване до Европарламента в Страсбург след отлично представяне в състезанието „Евроскола". Училището беше представено от единадесетокласниците Станислав Дойновски, Соня Симова, Ерсин Дурмуш, Сийка Панайотова и Мирослав Хаджиев с ръководител Фиданка Кисьова.

Гимназистите са от профил "Природоматематически" – ИТ, Информатика и Математика с интензивно изучаване на английски език. Младите хора бяха оценявани от евродепутатите Теодор Стойчев, Илхан Кючюк и Владимир Уручев.

„Нашите възпитаници демонстрираха отлични познания и умения за динамичен дебат по програма „Еразъм +", формулираха ясно тезата си на български и на английски език, като я подкрепиха с аргументирани доказателства", коментира Аника Петрова, директор на училището.

Отборът на Ардино извоюва квота за 24-ма ученици по програмата "Евроскола", която предоставя възможност на участниците да прекарат един незабравим ден в Европейския парламент. Те ще пътуват на 29 януари следващата година за Страсбург, където ще участват в симулация на работата на ЕП в рамките на "Младежкия европейски парламент", като разискват въпроси от интерес за Европейския съюз и "гласуват" неговите резолюции.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай