Гимназисти демонстрираха уменията си

Гимназисти демонстрираха уменията си | StandartNews.com

Благоевград. Ученици от професионалните гимназии и профилираните паралелки в Благоевград демонстрираха професионални умения и познания по време на училищния форум „Деца обучават деца".

Шест учебни заведения бяха подредили свои щандове в сградата на Младежки дом. Всяко училище имаше отделен кът, в който да се презентира. Гостите с внимание разгледаха системата за видеонаблюдение, изработена от учениците от Професионалната гимназия в Благоевград. Интересни бяха прическите и професионалният грим, показани от бъдещите коафьори от Професионалната гимназия по текстил и облекло, с много въображение бяха приготвени мъфини и зеленчукови изненади. Любопитство предизвикаха и проектите на къщи, изработени от възпитаниците на Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия. Нестандартни дизайнерски решения за модния подиум на възпитаниците на НХГ „Св. св. Кирил и Методий" впечатлиха публиката.

Презентацията на гимназистите бе съпроводена от музикални изпълнения на акордеон и тамбура. Училищният форум бе част от проект „Система за кариерно ориентиране в училищното образование".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай