ГЕРБ в Добрич номинира трима за кмет

ГЕРБ в Добрич номинира трима за кмет  | StandartNews.com

На провелото се заседание на общинската организация на ГЕРБ в Добрич са номинирани трима за кандидат-кметския пост за предстоящата надпревара наесен. Това съобщи председателят на ГЕРБ - Добрич, и депутат Живко Мартинов. Той самият е номинирал настоящия градоначалник Детелина Николова.

Стилиян Митев е издигнал номинацията на д-р Дженко Русев, който понастоящем е общински съветник в Добрич и председател на здравната комисия в Общинския съвет. Третата номинация е на бизнесмена Иво Пенчев, който е бил предложен от друг представител на бизнеса Младен Матеев. Пенчев е също общински съветник и председател на комисията по строителство и жилищна политика в ОбС - Добрич.

"Трите номинации ще бъдат представени на Изпълнителната комисия на партията, която ще вземе решение кой ще е кандидатът за кмет на предстоящите избори", каза Мартинов. Той коментира, че до 18 юли ще се събират номинации за листа за общински съветници, като заяви, че ще бъде предложен на Изпълнителната комисия избор от между 50-60 имена за определяне на листа от 41 души, които ще се кандидатират за местния парламент наесен. Според Мартинов и този път кандидатът за кмет ще е водач на листата на ГЕРБ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай