ГЕРБ издига депутат и бивш данъчен за кметове във Варненско

ГЕРБ издига депутат и бивш данъчен за кметове във Варненско | StandartNews.com

Партията на Борисов се бори най-малко за 100 градоначалници в страната

ГЕРБ издигна официално кандидатурата на депутатка си Красимира Анастасова, която ще се бори за кметския стол в родния си град Долни Чифлик. Варненската община се управлява сега от независимия Борислав Натов, подкрепен от БСП.

ГЕРБ оттегля доверието си от двама свои кметове във Варненско, стана ясно още при официалното представяне на кандидатите на партията от региона от зам.-председателя и шеф на предизборния щаб Цветан Цветанов. В Девня вместо досегашния си кмет Атанас Кузев, партията на Борисов издига един от най-големите врагове –общинският съветник Свилен Шитов. Кузев попадна в обектива и разследването на Нова тв за скъпите кметски лимузини.

Изненада дойде и за кандидата на ГЕРБ за Вълчи дол, където вместо досегашната си кметица Пенка Йорданова издига бившия шеф на НАП Варна Тошко Янев. Цветанов не посочи мотивите за оттегляне на доверието , но подчерта, че подкрепа за нови мандати имат градоначалниците, които са показали добър управленски опит.ГЕРБ застава зад петима от досегашните си кметове-Иван Портних във Варна, Атанас Стоилов в Аксаково, Анастас Трендафилов в Бяла, Емануил Манолов в Аврен и Димитър Димитров във Ветрино. "Очакваме да спечелим изборите в поне 7 от 12-те общини, а в национален мащаб ще се борим за най-малко 100 кметове, 16-18 от които - в областните центрове", очерта задачите на ГЕРБ Цветанов.

"Готови сме и с номинациите за районни кметове във Варна, но ще ги обявим след 1 септември, защото е нужно съгласуване", каза Цветанов. Той поясни, че не се притеснява от отлив на гласове към бившия транспортен министър и независим кандидат за кмет на Варна Данаил Папазов, зад когото застанаха ключови лица, отцепили се ГЕРБ преди време.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай