Гърци инвестират в курорт над Гоце Делчев

Гърци инвестират в курорт над Гоце Делчев | StandartNews.com

Благоевград. Занемареният ученически лагер в местността Попови ливади над Гоце Делчев ще бъде възстановен и модернизиран. Инициативата е на бизнесмени от гръцката община Просочани. Те са готови да инвестират сериозни средства в развитието на курорта в предпочитана туристическа дестинация. Нашата и гръцката община ще подготвят проект по Трансгранично сътрудничество. Целта е тази база да се ползва от български и гръцки деца, които да отдъхват и се забавляват в красивата Пирин планина.

Преди време над 100 жители на гръцката община посетиха лагера и обиколиха цялата местност. Те са наследници на някогашните гръцки власи, които живеели в селище в района, но през 1912-1913 г. се изселили в днешна Гърция. Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов увери, че общината започва тясно сътрудничество с гръцката община Просочани, за да може експертите да изготвят съвместен качествен проект за възстановяването на ученическия лагер. Градоначалникът вече е провел разговор по темата с колегата си Ангелос Лисалис.

Гръцките инвеститори са готови да модернизират не само ученическия лагер, но и други бази в курортната местност Попови ливади. Вярвам, че скоро ученици от България и Гърция ще отдъхват заедно в Пирин планина, казва Москов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай