Гърци и турци лекуват болежки от наши минерални извори

Гърци и турци лекуват болежки от наши минерални извори | StandartNews.com

80 % от курортистите в Хасковските Минерални бани са от Северна Гърция и от Турция. Потокът се увеличава с всеки изминал месец, което възвръща славата на Баните като курортно селище и център на балнеотуризма не само у нас, но и на Балканите. Водата в Хасковските минерални бани е известна с благодатния си състав за лечение на болежки на опорно-двигателната система,а в Южна Европа като характеристики няма аналог за лечение на болестта на Бюргер.

Това коментира кметът на общината Мюмюн Искендер. Той посочи, че през общината има разработени много проекти, част от които вече са реализирани, свързани именно с инфраструктурата и превръщането на обществените места в уютни паркове и центрове, които да отговорят на потребностите на родните и чужди туристи.

Кметът Искендер направи в петък първа копка на нов парк. Той ще е в центъра на курортното селище. Финансирането е по ТСГ България-Турция. Два от планираните 6 парка за следващите 4 години вече са готови.

Кметът на Баните отряза и две лентички. Едната за приключилата рехабилитация на водопровод, а другата за рехабилитирана и доизградена вътрешна водопроводна мрежа, която ще реши проблемът с подаването на питейна вода освен на общинския център и на още 11 населени места в общината.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай