Фотопроектът „Изявления“ излезе на открито

Фотопроектът „Изявления“ излезе на открито | StandartNews.com

След посрещнатата с нескрит интерес изложба на младия старозагорски фотограф Михаил Желязков в началото на август в градската зала „Байер" неговият необичаен фотопроект „Изявления" излезе на открито. Фотосите с нестандартни послания на негови съгражадни от няколко дни са изложени пред старозагорската джамия и спират погледите на десетки любопитни.

„В „Изявления" няма тема, няма ограничения, има спонтанност, усмивка, съучастие. Единствената цензура са цинизмите, политическата агитация и откровените реклами на фирми и продукти", обясни при преедстяването на проекта авторът. Досега във фотопроекта му са се „изявили" над 300 старозагорци, известни и съвсем непознати. Публични личности като старозагорския градончалник Живко Тодоров и актрисата със старозагорски корен Койна Русева, бившият треньор на „Берое" Петър Хубчев и капитанът на тима Иво Иванов, както и съвсем обикновени заралии. По думите на своя вдъхновен провокатор Михаил всички те обаче са лицата и лицето на града, една общност в една обща снимка.

„Стара Загора – Млада Загора" – е посланието-пожелание на младия кмет Тодоров, който седна на кметския стол преди да навърши 30 и започна втория си мандат с още по-голям хъс. „Старозагорци, скоро ще имата басейн като слънце, използвайте го!", призовова Койна Русева за по-скорошно завършване на проточолия се ремонт на единствения закрит плувен басейн в града. Като професионална визитка звучи пък посланието на шефът на старозагорските пожарникари, комисал Стоян Колев -„Ние гасим огъня с огън сърцата". „Нека силата бъде с нас", пожелава си капитанът на любимиява заралии, 100-годишен Берое", от който всички очакват добро класиране и в новия формат на профилигата по футбол.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай