Форум за учене през целия живот в Благоевград

Форум за учене през целия живот в Благоевград | StandartNews.com

Областният управител на Благоевград Бисер Михайлов откри Първия национален форум в България за учене през целия живот. Той се провежда в областния център, в Хотел парк „Бачиново". Специални гости на събитието са експерти от Европейската комисия. „Живеем в динамичен, технологичен свят и бързото разпространение на новите технологии допълнително увеличава пропастта между търсене и предлагане на пазара на труда. Затова ние трябва да разработим и внедрим механизми, с който да отговорим на потребностите. Убеден съм в значимостта на проекта", заяви губернаторът.

Основната цел е да се насърчи междусекторното сътрудничество и диалога на национално и европейско ниво по проблемите на ученето през целия живот. Като областен управител изразявам своята готовност да спомагам за доброто сътрудничество между заинтересованите страни, популяризирането на наличните резултати по програми и проекти, имащи отношение към целта на проекта, увери Михайлов.

Проектът има пряко отношение за изпълнение на Националната стратегия за учене през целия живот 2014-2020 и е насочен към постигането на европейската цел за интелигентен, устойчив и приобщаващ растеж.​

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай