Фирма си иска парите за имот, върнат на държавата

Фирма си иска парите за имот, върнат на държавата | StandartNews.com

Добрич. Окръжен съд в Добрич решава дело по иск за връщане на сума, платена на държавата за възстановен й имот. Искът е заведен от "Балчик Плаза" ООД - Варна, срещу държавата чрез финансовото министерство, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Фирмата претендира да й бъдат върнати общо 246 999,96 лв., като твърди, че с тази сума е платена сделка за имот, чийто договор за покупко-продажба е обявен за нищожен.

Дружеството посочва, че е спечелило обявен търг за имота, който е бил с площ от 10 636 кв. метра в Балчик, като посочва, че за това е имало и издадена заповед от областния управител през май 2009 г., а договорът за самата сделка е бил сключен в началото на юли същата година.
Става дума за един от общо осемте имота, които бяха обявени за продажба чрез търг от изпълнявалия по това време длъжността областен управител на Добрич д-р Ердинч Хаджиев. Терените с почти еднаква площ се намират на крайбрежната алея на Балчик, която е брегоукрепително съоръжение. Впоследствие всички сделки бяха обявени за нищожни и държавата си възстанови собствеността върху имотите. Вследствие на това "Балчик Плаза" ООД счита, че е отпаднало основанието за плащането и претендира връщане на 246 999,96 лв.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай