Фирма откри учебен център в Благоевград

Фирма откри учебен център в Благоевград | StandartNews.com

Фирма „Ванико" ООД откри професионален учебен център в Благоевград. Дружеството е едно от водещите в областта на металообработването не само в България, но и в Европа. В него се внедряват и използват най-новите технологии и машини за проектиране и изработка на детайли, инструменти (пресформи, шприцформи, щанци), машинни възли и цели машини по поръчка.

Амбицията на ръководството на предприятието е чрез Професионалния учебен център да се подготвят не само обучени кадри за нуждите на фирмата, но и за други такива в страната и чужбина.

Сред официалните гости бяха областният управител Бисер Михайлов и кметът на града Атанас Камбитов. „Поздравявам Ви за успехите, постигнати през годините. Радвам се, че и общината има принос за това. Кризата има и добри страни, защото след нея оцеляват най-добрите. Фактът, че сега откривате и този учебен център, означава, че вървите в правилната посока. Най-големият проблем в момента е връзката между бизнеса и образованието - разминаването между потребностите на бизнеса и кадрите, които дава образованието. В момента в огромната си част от онези, които завършват, включително и висше образование, за съжаление, освен безработни други не могат да бъдат. Винаги може да разчитате на съдействието ни", каза по време на церемонията кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай