Фигура на Кирил и Методий водеше шествието в Ямбол

Фигура на Кирил и Методий водеше шествието в Ямбол | StandartNews.com

Внушителна скулптурна фигура на светите братя Кирил и Методий предвождаше празничното шествие по случай 24 май в Ямбол. Шествието започна от двора на ОУ "Любен Каравелов", което чества своята 40-та годишнина. Там беше извършен ритуал по издигане на националното знаме, а кметът на Ямбол Георги Славов произнесе празнично приветствие. Отслужен беше и благодарствен молебен от архимандрид Димитрий. Повече от 2 км изминаха участниците в шествието, което завърши с празнична програма пред сградата на общината.

В Сливен пък в честването на 24 май се включиха деца от 10 държави, които участват в международния детски фолклорен фестивал, провеждащ се под Сините камъни. Празничното шествие тръгна от градската градина, премина по цялата пешеходна зона и завърши на площад "Хаджи Димитър", където кметът на Сливен Стефан Радев приветства творците на културата и просветата. По-късно празникът завърши с програма, организирана от общината. Приветствие към сливенските учители отправи и министърът на земеделието Десислава Танева. Това се случи на празничния прием, организиран от кмета на Сливен в салоните на драматичния театър "Стефан Киров" на 23 май вечерта.

Няколко хиляди души пък пяха заедно със своя любимец Васил Найденов, който гостува на 23 май вечерта по покана на община Сливен.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай