Фестивалът „Франкофоли" ще звучи в бивша казарма

Фестивалът „Франкофоли" ще звучи в бивша казарма | StandartNews.com

Фестивалът за съвременна френска музика „Франкофоли" през 2017 г. ще се проведе в бившата казарма на Благоевград. Новината бе съобщена от кмета Атанас Камбитов броени дни след големия успех на второто издание на музикалното събитие. Над 20 000 меломани посетиха областния център и в двете фестивални вечери.

„Проблемът бе, че в центъра, на площада пред сградата на общината, няма място за повече почитатели на музиката. Догодина искаме да го организираме в бившата казарма, като ще изградим необходимата фестивална инфраструктура – ще има паркинг, къмпинг, сцени", уточни Камбитов.

Общината е на финала на своя ангажимент към Сухопътни войски в поделението на Военно формирование 26 400 съграсно подписано споразумение с министъра на отбраната. За да получи 62 декара земя, общината трябва да направи път, складови помещения и други съоръжения за военните на обща стойност 1 милион и 98 хиляди лева. „до една седмица строително-монтажните работи трябва да приключат.

После Министерството на отбраната трябва да ни прехвърли имота поради отпаднала необходимост. Готови сме веднага да започнем строителството на църква, тъй като има частен инвеститор, каза Камбитов.

На площ от 10 декара общинското ръководство предвижда да изгради Експо център и Музей на Македоно-одринското революционно движение, както и православен храм. Останалата земя ще бъде превърната в зелен оазис с места за отдих на възрастни и деца.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай