Фермери напълниха зала, за да научат повече за субсидиите

Фермери напълниха зала, за да научат повече за субсидиите | StandartNews.com

Финансирането по Оперативна програма „Развитие на селските райони" към Европейски съюз бе разяснено на десетки фермери от Пиринския край, които напълниха залата в сградата на община Благоевград. Експерти направиха разяснения и за предимствата на биологичното производство, за начините за увеличаване на добивите в условия на планинско земеделие. Сред слушателите на срещата във вторник бяха животновъди, пчелари, земеделци и кметове на населени места в региона.

Възможностите за развитие на селското стопанство в региона обясниха специалисти от Министерство на земеделието и храните, БАН и Националната служба за съвети в земеделието. Проф. Валентин Казанджиев, ръководител на секция „Агрометеорология" в Националния институт по метеорология и хидрология при БАН, разясни подробно какви са климатичните условия и очакваните промени за Пиринския край и страната.

Целта е да могат производителите да съобразят, оптимизират и повишат добива на продукцията си. Председателят на общинския съвет Радослав Тасков сподели, че селскостопанските производители трябва да подготвят повече и по-успешни проекти за усвояване на европейски средства.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай