Фандъкова: Изграждането на завода за отпадъци се движи в срок

Фандъкова: Изграждането на завода за отпадъци се движи в срок | StandartNews.com

София. Изграждането на Завода за механично –биологично третиране на битовите отпадъци се движи в срок, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова. Днес тя бе на съвместна проверка на обекта заедно с представители на Европейската комисия и директора на ОП „Околна среда" Спиридон Александров, съобщиха от Столична община.

Готови са временните пътища на обекта, а в момента се извършват изкопни работи на всичките основни четири сгради на съоръжението, стана ясно от инспекцията. Столичният кмет припомни, че изграждането започна през май.

Две големи машини ще започнат работа на площадката в сряда, за да ускорят изкопните работи, съобщи главният инженер Матиас Шонфелд. Той уточни, че основните строителните дейности трябва да приключат до зимата.

Заводът за механично –биологично третиране на битовите отпадъци трябва да бъде готов до края на лятото на 2015 г.

По-рано групата посети инсталациите за компостиране на зелени и био-отпадъци в Хан Богров. Съоръженията функционират нормално като продължават да увеличават обема на преработения отпадък. Инсталациите за хранителни отпадъци са достигнали една трета от капацитета си на входното ниво, съобщиха още от пресцентъра на Столична община.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай