Фандъкова за ЦГМ: Има накърнено доверие

Фандъкова за ЦГМ: Има накърнено доверие  | StandartNews.com

Столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви в ефира на Нова телевизия, че все още не може да се говор за злоупотреби във връзка със скандала в "Центъра за градска мобилност", но добави, че е на лице накърнено доверие.

"Показахме с бързата ни реакция, че е недопустимо накърняване на общественото доверие, защото нашата работа зависи от доверието на хората. Но когато си публична личност, трябва да си готов да носиш отговорност. Трудно се обяснява такава ситуация, затова аз поисках оставките и на "Центъра за градска мобилност" (ЦГМ), защото това са хората, които са провели и са ръководили провеждането на обществената поръчка", каза кметът на София.

"Не можем да твърдим, че има злоупотреба, защото проверките още не са приключили. Има накърнено доверие, липса на адекватно обяснение и затова поисках оставките. Проверките продължават", добави Фандъкова.

Оставките в ЦГМ бяха поискани, заради скандал с обществена поръчка за ремонт на спирки, възложена от общинското дружество на фирма, свързана с бившата депутатка Ирена Коцева.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай