Фандъкова със сериозен контрол над фирмите за зимно почистване

Фандъкова със сериозен контрол над фирмите за зимно почистване | StandartNews.com

София. Направихме много сериозни проверки на готовността на фирмите за зимно почистване, увери столичния кмет Йорданка Фандъкова пред БНТ. Тя допълни, че за поредна година машините работят с GPS система.

Общо 238 са снегопочистващите машини, които по договори са в готовност и допълнително около 30 други машини и около 65 точки сме определили за излизане при евентуалната прогноза за снеговалеж, за да може да са навреме и да реагират навреме.

Виждам и че държавата взе този наш опит, който вече имаме за поредна година. Важно е да отбележим, че всички договори са подписани и фирмите имат готовност и със съответната техника. Направили сме си сметката добре, така че градът да не се блокира", обясни Йорданка Фандъкова.

Относно това дали Столична община работи спокойно, след като вече Бойко Борисов е премиер, Йорданка Фандъкова отговори: „Пряко свързана е работата на всички общини с държавата и затова, когато има стабилно правителство и отговорно управление, разбира се, че се работи по-спокойно. В момента, с министерствата, с които имаме по-директен контакт работим като един екип – това е Министерството на транспорта, Околна среда, Регионално развитие. Това е ежедневна комуникация и там трябва да се работи най-вече в защита на европейските средства, за да можем да се възползваме от тях. С някои от министрите вече се срещнах, с други престоят срещи, за да се набележат нужните мерки."

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай