Фандъкова до столичани: Търпение още 2 седмици

Фандъкова до столичани: Търпение още 2 седмици | StandartNews.com

Мисля, че всички знаят, че, щом има ремонти, има и затруднения. Безспорно най-натоварено в страната е кръстовището на Орлов мост. Това заяви столичният кмет Йорданка Фандъкова в ефира на bTV.

Ясно ми беше какви притеснения ще има, но всички знаят за огромните вълни, които пречеха на движението и нямаше как да продължи. Всички може да проявим търпение десетина дни, но важно е и качеството, за да може после да е трайно. Вчера се положи специалната стоманена мрежа, за да има по-голяма устойчивост на това тежко кръстовище, каза тя.

Имаме контакт със Спешна помощ. те винаги преди ремонти се свързват с нас, за да обсъдят обходни маршрути. Съветвам всички шофьори, които имат възможност, да помислят за обходен маршрут. Наистина са десет дни, максимум две седмици, за сега всичко върви по план. Очаквам най-късно до 22 август да приключи този много важен и съществен ремонт, заяви Фандъкова.

Запитана защо започва сега ремонтът щом е изтекла гаранцията, тя отговори: "Гаранцията е изтекла много отдавна. Ремонт е правен преди 11 г. на това кръстовище. Времето за изтичане на ремонтите при страните, с които се сравняваме, е 7-8 г." На въпрос колко ще струва ремонтът, Фандъкова каза: Това са част от средствата за текущи ремонти тази година. Около 300 000 лева е цялата стойност на този ремонт. Нека пак да кажа, че това е най-натовареното кръстовище с най-тежко движение у нас".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Спорт
Коментирай