Евродепутат уважи фолклорения събор „Богородична стъпка“

Евродепутат уважи фолклорения събор „Богородична стъпка“ | StandartNews.com

"Поздравявам община Стара Загора и кмета Живко Тодоров, че за поредна година успешно претворяват българската история и традиции в този празник на духовността, песента, танца и многообразието." Това заяви евродепутатът от групата на ГЕРБ/ЕНП Ева Паунова, която уважи Националния тракийски фолклорен събор „Богородична стъпка", който се проведе през уикенда в курорта Старозагорски минерални бани. В него се надпяваха, надсвирваха и надиграваха над 200 фолклорни състава с близо 4000 певци музакнти и танцьори от 21 области в страната. Българският евродепутат се срещна с изпълнители и гости на събора, разгледа щандовете на улицата на занаятите, на които бяха показани разнообразни предмети от българския бит и култура, опита и от традиционния чай с билки, събрани от региона.

„Убедена съм, че със своето активно присъствие българските творци са моралният барометър на обществото, призван да даде нравствен ориентир на младото поколение в България", подчерта Ева Паунова.

През уикенда тя проведе работна среща и с общинското ръководство на ГЕРБ-Казанлък, в което се включиха и младежките структури, предприемачите и жените на партията в региона. Участниците обсъдиха актуални европейски теми, както и законодателни инициативи на европейско, национално и местно ниво, свързано с развитието на българските региони. „В последните години успяхме да постигнем много в България, а Европа ни подкрепя, защото вижда в нас мост на стабилност", подчерта със задоволство в дискусията евродепутатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай