ЕВН: Възстановени са всички далекопроводи

ЕВН: Възстановени са всички далекопроводи | StandartNews.com

Вече са възстановени всички далекопроводи, засегнати от снежното бедствие през месец март т. г. Подменени са 790 стълба, 335 от които са в Кърджалийско, това съобщи в Кърджали инж. Костадин Величков, член на управителния съвет на ЕВН. Той припомни, че в общини като Ардино 80 на сто от мрежата средно напрежение бе унищожена напълно, което наложи изграждането на заместващи съоръжения с по-висока степен на сигурност.

Представителите на ЕВН обясниха, че над 5 млн лева са извънредните разходи на компанията в районите, потърпевши от снежното бедствие през месец март, от което пострадаха над 220 000 домакинства и 22 % от електроразпределителната мрежа.

Инж. Костадин Величков коментира, че наред с възстановителните работи, са успели да изпълнят и планираната си инвестиционна програма за 2015 г, която за област Кърджали е в размер на 4 млн. лв.

На срещата областният управител на Кърджали Илия Илиев изрази задоволство от извършеното обновяване на мрежата и дейностите по зимната подготовка, както и от добрата съвместна работа с електроразпределителното дружество. В разговорите бе обсъдена и предстоящата либерализация на пазара, отношенията с длъжниците и диалога с битовите потребители, както и предстоящите промени в ръководството на КЕЦ Кърджали.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай