Евакуираха 6 човека след потоп

Евакуираха 6 човека след потоп | StandartNews.com

Шестчленно семейство от Троян бе евакуирано от наводненото им жилище след проливния дъжд, който се изля над града. Пострадалите са на настанени в кризисен център. Вследствие на пороя между 16,30 ч. и 17,30 ч. завчера се активирали свлачища. Тонове паднала земна маса блокираха входа и изхода на Троян. По информация от кмета Донка Михайлова заради последиците от проливния дъжд бе свикан кризисния щаб. Членовете му заедно с полицаи обходиха проблемните райони. Екип на ловешката пожарна подпомогнал колегите си. Часове по-късно пътищата бяха отворени. Наводнени са обществени сгради, къщи и мазета. Няма пострадали хора.

От Областното пътно управление в Ловеч съобщиха, че временно е затруднено движението по пътя през Троянския проход в района на Бели Осъм поради свличане на кална и скална земна маса. Запушени са водостоци. Шофьорите трябва да се движат с повишено внимание.

Пороен дъжд и гръмотевична буря наводни улици и блокира автомобили в Ловеч. Само за около час и половина над града се изсипаха около 37 литра на квадратен метър. На места водата достигна половин метър. Паднала е част от покрива на стария музей.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай