Експерти разясняват възможностите за европейско финансиране

Експерти разясняват възможностите за европейско финансиране | StandartNews.com

Областен информационен център – Благоевград провежда поредица от информационни срещи за представяне на първите отворени за кандидатстване схеми по новата Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж" - „Подкрепа за предучилищното възпитание и подготовка на деца в неравностойно положение" и „Образователна интеграция на учениците от етническите малцинства и/ или търсещи или получили международна закрила".

В първата седмица от информационната кампания експертите на центъра посетиха общините Гоце Делчев, Гърмен, Сатовча, Хаджидимово и Банско. Бяха представени насоките за кандидатстване по двете схеми, както и начинът на подаване на проектни предложения чрез системата за електронно кандидатстване ИСУН 2020. Представители на общините, училища, детски градини и неправителствени организации от всички населени места по поречието на река Места и района на Банско се включиха активно в информационните срещи по места. Присъстващите заявиха удовлетворение от широкия диапазон от възможни дейности, които биха могли да изпълнят с подкрепата на Оперативната програма за интеграция на маргинализирани групи деца и ученици.

Двете процедури имат за цел да подпомогнат децата и учениците, произхождащи от етническите малцинства и/или търсещи или получили международна закрила, да се изградят като пълноценни граждани и да постигнат успешна професионална, социална и творческа реализация. Размерът на финансовата помощ за всеки проект може да бъде от 50 000 лв. до 500 000 лв. за детските градини и от 100 000 лв. до максимум 1 000 000 лв. за училищата.

Тази седмица информационната кампания на ОИЦ-Благоевград продължава по предварително обявения график в общините Разлог, Белица, Якоруда, Струмяни и Кресна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай