Експерти обикалят блокове в Благоевград, разясняват за санирането

Експерти обикалят блокове в Благоевград, разясняват за санирането | StandartNews.com

Благоевград. Експерти от община Благоевград започнаха по определен график да разясняват на обитателите на жилищните блокове условията за учредяване на сдружение. По този начин те ще могат да кандидатстват по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Първата среща с благоевградчани се проведе в понеделник в няколко квартала.

„Основният въпрос, който задаваха присъстващите, бе свързан със заплащането за услугата. Ние категорично разяснихме, че няма съфинансиране от страна на гражданите. Цялата процедура - от подаването на заявления за учредяване на сдружения до самото саниране, е безплатна", каза Даниела Паризова, която обикаля по места заедно с другия експерт Ваня Гатева. В община Благоевград във вторник бяха издадени още две карти за сдружения, с което общият им брой стана 5, на други 20 се обработват документите. Активната кампания на общината продължава и в Културно-информационния център, който се намира на площад „Георги Измирлиев". Всеки вторник, сряда и четвъртък от 13.30 до 18.30 часа там има специалист, който да отговаря на всички въпроси на гражданите.

Най-често жителите на Благоевград идват в общината. На ден за информация и помощ при попълване на документи преминават по 15 души.

Всяка седмица общинска администрация ще обявява график за посещенията на общи събрания, като по този начин ще бъде избегнати и злоупотреби от страната на недобросъвестни лица, които правят опити да търсят пари за попълване на документите.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай