Е. Раданова: Намерих мястото си

Е. Раданова: Намерих мястото си | StandartNews.com

Български и руски туристи се снимаха за спомен с родните медалисти от олимпиади Евгения Раданова и Тервел Пулев в организираната от спортния отдел на "Албена" АД Олимпийска закуска в неделната сутрин в едноименния курорт.

Директорът на отдела Руслан Йорданов сподели, че целта на събитието е гостите на курорта в неформална обстановка да узнаят за трудния път до медалите, преодолян от нашите спортисти. Още преди да започне да разказва за своя спортен път Раданова поздрави Мирела Димитрова за сребърния медал на висок скок в Рио и каза: "В днешно време да спечелиш медал за България е подвиг".

Носителката на три олимпийски медала в шортрека разказа пред присъстващите за участията си в олимпиадите. Тя е първият български спортист, участвал на зимни и летни олимпийски игри (в дисциплината колоездене на писта в Атина). Раданова е и единствената българка с два медала от една олимпиада. „Единственото, което ми липсваше, е златният олимпийски медал. Бях много разочарована и много страдах. Не съжалявам обаче. Постигнах нещо повече – обичта на цяла България. И досега ме наричат шампионката на България", сподели развълнувана Раданова. Тя разказа още, че след като спряла активна спортна дейност дълго е търсила своето поприще. „Нещо ми липсваше. Исках да преживявам емоции. Затова сега мисля, че намерих мястото си. От 5 години се занимавам с малки деца и трудът им вече дава резултати. Искам да усещам тръпката и да съм близо до пистата", каза олимпийката ни.

Боксьорът Тервел Пулев, което бе заедно с 8-годишния си син Калоян и невръстния Аспарух в бебешка количка, сподели, че с интерес следи българското участие в Рио и добави, че е бил убеден, че жените в борбата ще донесат медал за България и също поздрави Мирела за блестящото й представяне в сектора за висок скок на олимпийския стадион.

Именитият ни боксьор разказа, че неговата кариера е била изстрадана. „Винаги съм се борил до последно, повече от другите. Трудолюбив съм и може би това винаги ми е помогнало. Много пъти съм бил на крачка да се откажа от бокса. През 2010 г., на Европейското първенство в Москва, бях пред отказване. Никой не вярваше в мен, дистанцираха ме от националния отбор. Аз обаче съм се занимавал само с бокс и затова продължих. След Лондон си дадох почти една година пълен отдих. След това станах два пъти носител на купа „Странджа", после – медал от Европейското първенство", разказа пред присъстващите той. Днес основно Пулев, сподели, че се занимава със спортния център, който създадоха двамата с брат си и изрази надежда след 5-6 години школата им да даде състезател на националния тим по бокс.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай