Джигит зад волана блъсна дете и избяга

Джигит зад волана блъсна дете и избяга | StandartNews.com

Неправоспособен шофьор блъсна дете на улица в Петрич и офейка, но за кратко. Пътният инцидент с хлапето е станал във вторник през деня, към 14:10 часа. 47-годишният петричанин С.К. се качил да кара лек автомобил „Мерцедес МБ 100Д" в южния град. Той обаче нямал свидетелство за управление на возилото.

Водачът блъснал внезапно изскочило на пътя дете и дал газ, вместо да помогне на пострадалото хлапе. Свидетели на инцидента обаче уведомили полицията за номера на колата. Малко по-късно пишман шофьорът е установен от органите на реда и задържан със заповед в ареста до 24 часа. Взета му е кръвна проба за алкохол.

След преглед в МБАЛ „Рокфелер" в Петрич детето е оставено за наблюдение с охлузни рани по тялото, няма опасност за живота му.

Рано почерпил се шофьор за Гергьовден спипаха полицаи

Отрано започнал да празнува Гергьовден санданчанин в сряда. 44-годишният С.Р. към 10,00 сутринта вече бил „на черешата", след като пийнал няколко питиетa твърд алкохол. После се качил на лекия си автомобил „Фиат" и потеглил по улиците на града. Пътни полицаи го спрели в центъра в 10,45 часа. Щом водачът отворил вратата, станало ясно на униформените, че е здраво почерпен. Той едва се държал на краката си. Тестван е с дрегер, който отчел концентрация на алкохол 1,88 промила. Срещу пияния шофьор е образувано бързо производство в РУ – Сандански.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай