Джаз на световно ниво в Албена

Джаз на световно ниво в Албена | StandartNews.com

Невероятна джаз вечер ще могат да преживеят гостите на Албена, които на 7 юли изберат за вечеря ресторант „Синьо небе", разположен на 17-ия етаж в хотел „Добруджа". Срещу вход от 10 лв. ще могат да се насладят на виртуозните изпълнения на знаменито трио в състава на което е и соло саксофонистът Крег Бейли, сривил с големия и Рей Чарлз. Бейли ще свири заедно с Костас Магинас и Петър Салчев.

Крег Бейли е един от най-известните соло саксофонисти в Ню Йорк. Роденият в Синсинати, Охайо музикант е завладян от госпъл, класическа, соул и джаз музиката още от 16-годишна възраст, когато получава и първата си стипендия за музика от консерваторията в Синсинати. По време на музикалната си кариера е свирил с редица музикални светила в джаз музиката, бил соло саксофонист в групата на Рей Чарлз.

Другите двама членове на триото също са Костас Магинас, изучавал китара в Бостън и в годините има съвместни участия с редица известни американски музиканти. Петър Салчев е роден в Пловдив. Завършва музикалнaтa академия в София и печели стипендия за бостънската консерватория. Изнасял е концерти в Германия, Австрия, Дания, САЩ, Гърция и Румъния.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай