Две години ремонти по "Черни връх" заради метрото

Две години ремонти по "Черни връх" заради метрото  | StandartNews.com

София. Най-малко до 1 юни 2016 г. движението на градския транспорт и автомобилите в столичните квартали "Лозенец" и "Хладилника" ще бъде променено, заради началото на строителството на продължението на втория метродиаметър, което започва в петък, 1 август, информират от пресцентъра на столична община.

От 1 август до 15 август 2014 г. се забранява влизането на превозни средства по западната част от пътното платно на бул. "Черни връх" между ул. "Сребърна" и изхода от трамвайно ухо "Хладилника", съобщиха от пресцентъра на Столичната община. Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в източната половина от пътното платно на бул. "Черни връх" в същия участък.

От 1 август до 1 ноември 2014 г. се забранява влизането на превозни средства по източната част от пътното платно на бул. "Черни връх" между ул. "Сребърна" и ул. "Филип Кутев". Движението ще се извършва еднопосочно в двете западни ленти на бул. "Черни връх" в същия участък с посока на движение към Околовръстния път. Движението в посока центъра от бул. Черни връх" ще става със заобикаляне през ул. "Тодор Каблешков", ул. "Емилиян Станев", ул. "Хенрик Ибсен", бул. "Черни връх".

От 16 август до 1 ноември 2014 г. ще се забрани влизането на превозни средства по източната част от пътното платно на бул. "Черни връх" между ул. "Сребърна" и изхода от трамвайно ухо "Хладилника". Движението на превозни средства ще се извършва двупосочно в западната половина от пътното платно на бул. "Черни връх" в същия участък.

От 4.30 ч. на 1 август 2014 г. до полунощ на 30 януари 2016 г. се въвежда временна организация на движение на трамваите по линия 10. Скъсява се маршрутът на трамвай 10 до обръщалото на бул. "Джеймс Баучер" и ул. "Кораб планина", като по линията ще се движат единични мотриси. Крайната спирка на линията е на ул. "Кораб планина", а началната на бул. "Джеймз Баучер" преди ул. "Кораб планина".

Въвежда се заместващ автобус №10-ТМ. Той ще се движи от кръстовище бул. "България" – бул. "Черни връх" по бул. "Черни връх", надясно по ул. "Тодор Каблешков" до паркинга на мол "Парадайз център", където се разкрива крайна и начална спирка с ул. "Филип Кутев" за линията.

Връщане – от началната спирка продължава по ул. "Тодор Каблешков", надясно по ул. "Емилиян Станев", надясно по ул. "Хенрик Ибсен" и наляво по бул. "Черни връх" по маршрута, като автобусите извършват обратен завой на кръстовището с бул. "България". Автобусите ще спират на съществуващите трамвайни и автобусни спирки по маршрута.

От 4.30 часа на 1 август до полунощ на 1 ноември 2014 г. се променя маршрутът на автобус №98. В посока център от бул. "Черни връх", наляво по ул. "Тодор Каблешков" (при търговски център "Парадайз център"), надясно по ул. "Емилиян Станев", надясно по ул. "Хенрик Ибсен", наляво по бул. "Черни връх" до кръстовището с бул. "Джеймз Баучер", надясно по бул. "Джеймз Баучер", наляво по бул. "Свети Наум" и наляво по бул. "Черни връх" и по маршрута до с. Железница.

Двупосочната спирка с кодове кв. "Хладилника" за автобусни линии №10-ТМ и 98 се измества на кръстовището на бул. "Черни връх" и ул. "Орел".

Променя се движението на автобуси №64, 66, 93 и 122 в посока център – от бул. "Черни връх" се заобикаля мол "Парадайс" от запад по бул."Тодор Каблешков" - ул. "Емилиян Станев" - ул. "Хенрих Ибсен" - ул. "Сребърна" до автостанция "Хладилника". В обратна посока маршрутите не се променят.

В променения участък автобусите да спират на временната еднопосочна спирка "Ул. "Филип Кутев" за автобусна линия №10-ТМ.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай