Трима загинали в тежка катастрофа край Варна

Трима загинали в тежка катастрофа край Варна | StandartNews.com

Режат Волвото-убиец, за да вадят труповете на загиналите

Трима млади хора загинаха на място при жестоко кърваво меле на пътя Аксаково–Кичево и разклона за варненското село Долище.В тежката катастрофа станала по обяд в петък са ранени 6 пътници, които са извозени с първите три линейки към болниците във Варна. Още три екипа са изпратени, за да извозват останалите пострадали, които са по-леко ранени, каза шефката на Спешна помощ във Варна д-р Мая Рашева.

Кървавият инцидент е станал около 13.30 ч при сблъсък между лек автомобил „Волво" и пътнически микробус „Мерцедес". Колата не спряла на стопа и пресякла пътя на микробуса, казаха от ОД на МВР. При страшния сблъсък са загинали на място 3 пътници от автомобила- младеж и две жени на възраст между 20 и 25 години. Волвото-убиец е управлявал собственикът му, който е от Белослав.Той е сред ранените, откарани с линейките на Спешна помощ. Общо шестимата пострадали са също млади хора на възраст между 22 и 32 години. Водъчът на „Мерцедес"-а е от село Правда, община Дулово, научи „Стандарт".

Едно от телата на жертвите буквално изхвърчало и се размазало на пътя. За да се извадят останалите трупове и била извикана група „Спасителна дейност" към Пожарната служба, за да реже „ Волво"-то.

Движението на панорамния път Аксаково-Кичево остана блокирано за няколко часа, като десетки автомобили бяха спрели в двете посоки, където наоколо е пълно с разбити останки от катастрофиралите коли, съобщиха наши читатели, станали неволни свидетели на пътната драма. На място са изпратени няколко полицейски екипа, които изясняват фактическата обстановка.

Това място е много коварно и често стават страшни катастрофи с човешки жертви, коментира кметът на Долище Иван Костов. Според него точно на разклона стават много бели, въпреки че има ограничителни знаци, взети са всички необходими мерки, но не се спазват.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай