Два коледни базара радват пловдивчани

Два коледни базара радват пловдивчани | StandartNews.com

Два коледни базара ще радват пловдивчани и гостите на града за идващите празници. Това обяви кметът Иван Тотев, който бе гост на откриването на Немския коледен базар пред сградата на общината. Градоначалникът уточни, че гостуващата инициатива е изключително частна, а общинарите са дали пространството под наем. "Явно моделът работи, в него има бизнес логика, а и създава допълнителна радост на пловдивчани с предлаганите атракции", каза още Тотев.

И допълни: "Даваме възможност новата зона в квартал "Капана" да бъде пространство с базари, които обаче ще са с по-различна насоченост - фермерски пазари, традиционни местни продукти и други атракции, така че комбинираме европейската и българската култура". По думите му това е нещо, към което Пловдив трябва да се стреми по пътя към 2019 година - да се съхрани българската идентичност, но същевременно и да имаме мост към европейската култура.

Възможностите за инвестиции в Пловдив и сътрудничество в образованието обсъдиха Иван Тотев и представителите на делегация от Германия, гостуваща в Града под тепетата за четвъртвековния юбилей на Немския факултет на Техническия университет.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай