Д-р по философия стана винар №1 в Монтана

Д-р по философия стана винар №1 в Монтана | StandartNews.com

Докторът на философските науки Илия Илиев, собственик на печатница „Полимона", бе обявен за винар №1 в Монтана. Неговият елексир бе класиран на първо място в категорията на червените вина. Правя домашно вино от хубаво собствено грозде с мерак, обясни той. Освен добра суровина, нужни са и чисти бъчви, както и добро разположение на съпругата към този, който слага домашно вино.

За бели вина дегустаторите дадоха два приза – на автобусния шофьор Мариан Трайков и на 93-годишната Трифонка Иванова. Бабата участва всяка година в този конкурс и не веднъж си е тръгвала с грамоти и за бели, и за червени вина.

Конкурсът за домашно вино в Монтана е традиционен за празника Трифон Зарезан. Той се организира от регионалната организация на Научно-техническите съюзи. Тази година домашните вина отрано са вкиснали, каза председателят на комисията за оценка Пенка Каменова, технолог по виното. Заради по-ниската захарност на гроздето производителите са сложили захар, която обаче не е успяла да ферментира. Така още в края на януари вината са придобили кисел вкус.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай