Доброволците от Крумовград получиха защитни пожарникарски облекла

Доброволците от Крумовград получиха защитни пожарникарски облекла  | StandartNews.com

През месец октомври, тази година, бе осигурено оборудване на доброволческото формирование в Крумовград,съобщиха от ОД на МВР Кърджали.

Всеки доброволец получи по два комплекта защитни пожарникарски облекла с емблемата на формированието, високи кожени обувки, ботуши, каски, ръкавици, предпазни очила и фенери за челно осветление. Защитните облекла и средства бяха връчени на доброволците и представени пред сградата на РС "ПБЗН"- Крумовград.

През 2012 г. на територията на община Крумовград бе сформирано „Доброволно формирование за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последици от тях", регистрирано с решение на Общински съвет в Крумовград и обща численост от 15 доброволци. От създаването си доброволци са подпомогнали служителите на РС "ПБЗН"-Крумовград при ликвидирането на 15 произшествия.

Формированието е регистрирано в регистъра на доброволните формирования в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" - МВР. На всеки доброволец е предоставен персонален идентификационен номер.

Всички доброволци преминаха успешно първоначален курс на обучение, след което бе положен изпит. Два пъти в годината за тях се организира и поддържащо обучение.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай