Добрич отново под вода

Добрич отново под вода | StandartNews.com

Добрич. Първият обилен дъжд в Добрич, след потопа от 20 юни, отново създаде проблем в града. Около 16 часа в четвъртък над Добрич се изсипа за кратко порой, който причини наводнения по улиците и в критичните квартали.

Получени са 37 сигнала за наводнени имоти от цялата област, съобщиха от РД „Пожарна безопасност и защита на населението" в Добрич. Наводнени са избени помещения на къщи и жилищни блокове. Голямата част от тях са по бул. „Русия". Имало е и два сигнала от района на Хуманитарна гимназия, където са най-много пострадалите от 20 юни. Три от сигналите са от Каварна.

Имаше разлив на коритото на река Добричка в района на бул. "Русия", до "Пени маркет" от около 50-60 сантиметра, съобщи дежурният на Областния съвет за сигурност. Улица "Осъм" бе отново под вода.Наводнен бе и районът на бившия завод "Бряст". В района на Автогарата нивото на водата е било около 50 сантиметра.

Кметът на Добрич Детелина Николова разпореди с налична техника на фирми да започне удълбочаване на дерето на река Добричка в посока село Врачанци, съобщиха от общината. След като при първия по-обилен дъжд ниските части на район Север в града отново бяха наводнени, Николова е разпоредила с налична техника на фирми да започне удълбочаване на дерето на река Добричка в посока село Врачанци. Тя е разговаряла със заместник-кмета на община Добричка Дико Иванов с настояване същата дейност да започне и на нейна територия към селата Врачанци и Козлодуйци. Целта е заедно двете общини да направят оттока на водите при град Добрич нормален, тъй като няма друга възможност, посочват от общината. Кметът е разпоредила на ВиК да започнат дейности за прочистване на канализационната мрежа, а на районна служба за пожарна безопасност да окаже съдействие на гражданите за отводняване на домовете им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай