Добрич излиза на протест срещу ТТИП

Добрич излиза на протест срещу ТТИП | StandartNews.com

Гражданска инициатива кани на протест в Международния ден на Земята

Лицето на Гражданската инициатива против проучването и добива на шистов газ по метода на хидравлично разбиване нашата съгражданка Синтия Недялкова кани всички ни да кажем своето "НЕ" срещу ТТИП. В нарочно писмо, разпратено до медии Недялкова се обръща към добруджанци и споделя поводът за тревога.

"Десети октомври е Международен ден на Земята! На този ден народите от цяла Европа, по традиция вече няколко години, провеждат протести против подготвяното „Транс атлантическо търговско споразумение" (ТТИП), което се подготвя във все по-голяма секретност, поради съмнителните в него клаузи! Тази година също различни граждански движения и организации подготвят мирни граждански протестни инициативи, с цел да заявят за сетен път несъгласието си с ТТИП. Няма как нашият глас да стигне до Европейския Парламент и Комисия, ако вие не отразите тези прояви! Само медиите сте тези, които можете да помогнете нашият глас да се чуе по-силно. Надявам се, че и този път, както винаги, вие ще бъдете наш съюзник в борбата за ИНФОРМИРАНОСТ! Само чрез безпристрастното отразяване на информация за събитието, както и на самото събитие от ваша страна, ние гражданите на Европейския Съюз и в частност на България можем да извисим глас до Европейските институции, от които зависи подписването или не подписването на ТТИП!" - пише Недялкова.

Тя добавя, че тази година денят на Земята е в рамките на предизборна кампания, но уверява, че протестът е граждански и очаква подкрепа от всички граждани без значение от партийните им пристрастия. Протестът е в събота от 11 часа пред храм "Св. Георги" в Добрич.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай