Добри хора помагат на болна майка

Добри хора помагат на болна майка | StandartNews.com

Гергана Павлова от Смолян е само на 33 години, но вече се е сблъскала с цялата тежест на злокобната диагноза на болестта "рецидивиращ полихондрит", която у нас е медицински феномен, а в света от нея страдат едва 800 души. Заболяването, освен че е екзотично рядко, е съпроводено с жестоки болки и страдания. Гергана има нужда от помощ за спешно лечение в чужбина, не само защото е самотна майка и сама се грижи за 11-годишната си дъщеричка Джулия, а защото вече са й казали, че й остават 10 месеца живот. Само за изследванията обаче са необходими около 10 хиляди лева, а майката и детето живеят сами, нямат близки, нито доходи. 11-годишната Джулия се надява добри хора да помогнат, за да може майка й да живее, да я прегръща и да е до нея.

Преди 4 месеца започват мъките и младата жена започва да търси спасение, като дълго време лекарите не могат да поставят диагноза за страданията й. Започват с болки в гърдите, последва счувпане на хрущяла на носа от съвсем лек натиск докато Гергана си почиства лицето. Направена е операция и тогава се установява рядкото заболяване, което засяга всички хрущялни тъкани в организма, клапите на сърцето, ларинкса. За него няма пълно лечение, а само поддържаща терапия. Болките са непоносими, не помагат болкоуспокояващите, но Гергана се опитва да се държи заради Джулия, която на 8 юни навърши 11 години. Младата майка често крие сълзите си и признава, че й е трудно. Тя споделя, че всяка вечер се моли пред иконите в дома си и всяка сутрин благодари на Бог, че е будна и има още един ден с дъщеря си.

Гергана вече е била в клиника в Германия, нуждае се от 10 хиляди лева за нови изследвания и средства за поддържащо лечение. Тя не губи надежда, макар че всеки ден без лечение да е пагубен за нея. "Не ми тежи, че аз съм на 33 години и няма лечение за мен, а че детенцето ми ще остане само, то ще има още много години нужда от мен, а не от 10 месеца или пет години, каквато е прогнозата за болестта", казва Гергана. Вече много хора от страната се обаждат и предлагат помощ за лечението, по сметката на младата жена започнаха да се събират средства.

Всеки, който желае, може да помогне Гергана:

Централна кооперативна банка
IBAN BG66CECB979010B2148000
BIC : CECBBGSF
Гергана Павлова

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай