До края на 2014 г. кърджалийци ще разполагат с обособена спортна зона на брега на Арда

До края на 2014 г. кърджалийци ще разполагат с обособена спортна зона на брега на Арда | StandartNews.com

Кърджали. До края на годината кърджалийци ще разполагат с обособена спортна зона на брега на Арда. Това каза кметът Хасан Азис на импровизирания брифинг на колела. По време на обиколката градоначалникът и главният архитект Петя Назърова представиха изграждането на третата част от парк "Арпезос – Север". Другите Изграждат се малко футболно игрище с настилка от изкуствена трева, комбинирано игрище за хандбал и баскетбол, комбинирано игрище за волейбол и бадминтон, игрище за плажен волейбол с трибуна, стационарни тенис-маси.

В новата част на парка ще има беседки за отдих и тихи игри, детски площадки, фитнес съоръжения за възрастни хора.Осветлението е енергоспестяващо със соларни осветителни тела. Третият етап от строителството на парк „Арпезос Север" трябва да приключи до края на ноември.,няколко месеца предсрочно. За неговото изграждане са вложени 4, 5 млн. лв. Според кмета Азис паркът е уникален и със своите растителни видове – дървета, храсти и цветя, с 18-те спортни съоръжения, разположени на територия от 69 дка. Заедно с останалите две части на парка, мястото се оформя като най-голямото парково съоръжение в градска среда в България, разположено на обща площ от 130 дка и обща стойност на инвестицията близо 13 млн. лв.

„С новата трета част от парк „Арпезос-север" се решават няколко въпроса. Осмисля се градоустройствена зона и връзката между пазара и Водното огледало, а от там през пасарелката към кв. Възрожденци", хората от квартала, известен още като спалнята на Кърджали, вече имат своя зона за отдих и развлечения и като цяло това е сериозна инвестиция за подобряване на жизнената среда и условията за живот на кърджалийци", коментира градоначалникът Хасан Азис.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай