До 7 октомври приемат творби за конкурса „Дора Габе"

До 7 октомври приемат творби за конкурса „Дора Габе" | StandartNews.com

Добруджанската община Генерал Тошево, съвместно със Съюза на писателите, издателство „З. Стоянов", Славянска литературна и артистична академия – Варна, и читалище „Дора Габе – 1940" в родното село на голямата българска поетеса Дъбовик обявиха 12-ти по ред национален конкурсн за поетеси „Дора Габе". В литературната надпревара право на участие имат млади поетеси от цялата страна. Организаторите съобщават още, че няма ограничения в тематиката, формата и размера на творбите.

Конкурсът е явен. Всеки автор има право да участва с 5 поетични творби, които представя в три екземпляра. Стиховете ще бъдат оценявани от професионално жури, като ще бъдат присъдени първа, втора, трета и

поощрителни награди на Община Генерал Тошево и две специални награди - на Славянска литературна и артистична акедемия – Варна, и на издателство „Захарий Стоянов". Наградите ще бъдат обявени и връчени в края на октомври в Генерал Тошево и родното място на поетесата – добруджанското село Дъбовик. Пътните разходи на класираните автори се поемат от организаторите, а отличените творби ще бъдат отпечатани във вестник „Словото днес" и списанията „Знаци" и „Антимовски хан".

Всички желаещи могат да предават творбите си за участие в конкурса до 7 октомври в Съюза на българските писатели в столицата.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай