Дискутират местното самоуправление у нас и в Русия

Дискутират местното самоуправление у нас и в Русия | StandartNews.com

Във вторник и сряда община град Добрич, със съдействието на община Каварна, са домакини на деветата среща на побратимените градове от България и Русия, която ще протече под мотото „Устойчиви, безопасни и жизнеспособни градове – рационални и загрижени общини". Това съобщиха от пресслужбата на общината, като допълват, че в рамките на форума ще се дискутират актуалните проблеми на развитието на местното самоуправление в България и Русия.

В специално организиран панел, градовете Ростов на Дон и Добрич ще представят добри практики в сферата на жилищната политика и създаването на комфортна среда за обитаване за гражданите. По темата за промотиране на градовете като културно туристически дестинации, техни добри практики и инициативи ще презентират Каварна, Воронеж и Селятино.

Отговори на въпросите как да развиваме устойчиво и да съхраним сътрудничеството между градовете си през годините ще дадат представители на Пазарджик и Клинци. Общият брой на участниците от побратимените български и руски градове е над 60. Във форума ще се включат и представители на дружества за приятелство между двете страни, НПО сектора, културни деятели и бизнесмени.

Очаква се и на официална церемония да бъде преподписано Споразумението за побратимяване между градовете Елин Пелин и Наро-Фоминск, което датира от 1973 година. Срещите на градовете побратими се организират с домакинство на ротационен принцип на всеки две години. В резултат на сътрудничеството вече има създадени над 61 двойки побратимени градове, като техният брой продължава да се увеличава.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай