Дискутираха плана за развитие на Разлог

Дискутираха плана за развитие на Разлог | StandartNews.com

Разлог. Първата дискусия за изработване на интегриран план за градско възстановяване и развитие на град Разлог се проведе във вторник. Кметът Красимир Герчев разясни, че това е основен документ за управлението и изпълнението на проекти до 2020 г.

Създаването на плана ще осигури общи идеи за развитие и конкретни инициативи за обновяване и подобряване на средата в строителните граници на населеното място. На базата на него общината ще разработва проекти с финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж" 2014-2020. Всичко това разкрива важността на плана за Разлог и значението на участието на жителите на града в работата по проекта.

Визията на интегрирания план е следната : „Град Разлог е традиционен и перспективен регионален център по долината на река Места, с разгърнат потенциал за предоставяне на услуги в областта на туризма, културата, образованието, здравеопазването и управлението, съвременно благоустроен град – привлекателно място за обитаване, отдих и инвестиции в преработващата промишленост".

Той отразява представата на гражданите за желаното състояние на икономиката, физическата среда и обществените отношения, за реалните им потребности, за тяхното желание за благоустрояване на жизнената среда. по този начин се очертават стратегическите цели и приоритети на интегрирания план.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай