Директорът на благоевградския театър хвърли оставка

Директорът на благоевградския театър хвърли оставка | StandartNews.com


Рашко Младенов хвърли оставка като директор на благоевградския драматичен театър. Основен мотив за решението му е лошото финансово състояние на културния институт. Тетърът има близо половин милион дългове, които са наследени от минали години. „Това не ни позволява да излезем на повърхността. Напротив, нещата стават все по-зле. За Великден актьорите останаха без пари, тъй като от Министерството на културата не преведоха аванси", призна Младенов.

Той допълни, че за последната половин година храмът на Мелпомена в областния център играе по 20 представления месечно. Но въпреки това, приходите не могат да покрият разходите и задълженията на театъра, чийто бюджет е около 700 000 лева. Заради наследените дългове няма как да се „побере" в тази сума.

Месечно само за заплати и осигуровки на 24-членната трупа и останалите служители отиват 47 000 лева. Според справка на Министерството на културата благоевградският институт е в дъното на класацията по финансови показатели сред театрите в цялата страна.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай